Navigatie:
Aanmelden als werknemer  |  Registreren als werknemer ------------------------------------------------------------------

U bevind zicht hier :
HomeNL>Doelgroepen>Werknemer
------------------------------------------------------------------

Binnen het Paritair Comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen) worden werknemers die naschoolse, erkende cursussen volgen, financieel beloond door middel van de opleidingsvergoeding. Dit is een vergoeding die de werknemers ontvangen omdat ze gemotiveerd zijn om zich te blijven bijscholen en continu bij te leren. Per erkende cursus die gevolgd wordt, ontvangen de werknemers een effectieve geldsom: de opleidingsvergoeding.

 

wie heeft recht op deze vergoeding?

Alle werknemers uit het PC 314.

De opleidingsvergoeding geldt niet voor stagiairs, leerlingen (leercontracten) en werknemers met een IBO contract.

 

WAT MOET DE WERKNEMER DOEN?

Om deze opleidingsvergoeding te bekomen, moet de werknemer zijn aanwezigheid tijdens de door het Fonds erkende opleiding, laten registreren. Dit wil concreet zeggen: aan het onthaal vult de werknemer de aanwezigheidslijst in met alle gevraagde gegevens (naam + rijksregisternummer + IBAN en BIC-code + handtekening). De opleidingsvergoeding zal in de tweede helft van de maand die volgt op het bijwonen van de opleiding, worden uitbetaald.

 

BEDRAG VAN DE OPLEIDINGSVERGOEDING

Het bedrag van de opleidingsvergoeding hangt af van de duur van de erkende cursus. Bij een cursus van een halve dag (minimum 3 uur opleiding) ontvang de werknemer 37,50 € bruto. Bij een cursus van een volledige dag (minimum 6 uur opleiding) bedraagt de opleidingsvergoeding 75,00 € bruto. Het maximale bedrag aan opleidingsvergoedingen dat de werknemer per kalenderjaar kan ontvangen, bedraagt 750,00 € bruto.  
 

Cursussen vinden!

Via de website heb je een handige zoekmachine waardoor je heel snel cursussen kan vinden die aansluiten bij jouw interesses en behoeften. Je vindt er bovendien alle nodige informatie over het waar, wanneer en hoe van een cursus.

 

Aanmelden op de website

Werknemers kunnen op deze website gratis een login aanvragen om zo hun historiek van gevolgde vormingen te raadplegen. Geen verplichting, maar wel een handige tool!

Sector
Taal
Locatie
Periode
Trefwoord